Kasal Popular Les Arenes 30 anys d’històries de dignitat i creativa supervivència

IMG_3962

Avui us farem arribar unes reflexions interessants per nosaltres: el Kasal Popular Les Arenes que el formen uns col·lectius socials de la ciutat. És interessant observar que alguns porten ja més de 47 anys. El Centre Juvenil Les Arenes, una de les entitats veteranes juvenil de la nostra ciutat, una entitat creativo inclusivofoto3crítica, creativa, i dissident e inconformista , un altre entitat te 18 anys,la petita AAVV d’Habitatges Socials La Grípia, arreplega 50 famílies, és petita però valenta i digna (una associació oblidada pel nostre ajuntament i els seus representants) i L’ Associació per l’atenció i acolliment Psicosocial DSO amb 8 anys d’històries, encara que la més jove, tant interessant en la seva feina com les altres, complementaries i solidaries, les dos entitats mes joves mai han rebut cap ajuda per part de l’ajuntament, tot i que ens hem presentat moltes vegades plens d’optimisme e innocència, ens veu dir fa poc que no estem prou empoderats.

En tots aquests anys han passat moltes petites grans histories, representats veïnals, polítics amb bones paraules i poca cosa mes, ciutadans IMG_3971honrats, veïns i voluntaris amb més bona voluntat que recursos de les nostres terres i d’arreu Europa i del mon, crec que els polítics no heu valorat prou com hem pogut aguantar sense cap suport i tant lluny del centre, de qualsevol centre de poder o econòmic, local o nacional, això creiem es fruit de moltes col·laboracions i de la nostra infinita convicció i paciència, però sobre tot del recolzament de molta bona gent, d’ això esta ple aquesta ciutat, als carrers , als barris, sens dubte es una de les mes màgiques coses que te, més de 1000 que han col·laborat amb nosaltres, amb noms i cognoms i les tenim apuntades en la nostra memòria històrica, nosaltres som unes d’ elles, unes poques més, que ara li furtem els temps a les nostres passions i a les nostres  famílies per atendre d’altres, i es aquí on col·laborem patint la indiferència i la irresponsabilitat de les polítiques socials poc transparents, silencioses i molt partidistes, massa injustes, per molt que facin minuts de silenci en solidaritat per moltes causes justes, la resta del dia també practiqueu el silenci social i això es injust.

 La vostra indiferència es d’un complicitat massa inhumana. 1782725___version1

La primera reflexió va dirigida al responsables municipals de joventut, participació ciutadana, educació, cultura i serveis social, us convidem per enèsima vegada a visitar el vostre oblidat local municipal i atendre aquest col·lectius i entitats, que els formen persones que atenen a centenars de persones, tant de la ciutat com vosaltres, i emplacem com no, al nostre alcalde de la noble modernista terrassenca ciutat, a que ens visiti per primera vegada el nostre local, que de fet es vostre, perquè és municipal, encara que mai us heu fet del tot responsables, ni heu ajudat a dignificar la nostra activitat, nosaltres paguem els Impostos igual que tots, dona igual del color que sigueu i amb qui governeu, continuem pagant. No tingueu por, sempre hem tractat a tothom amb respecte. Amb els anys hem après que es molt més saludable. I si ens demostreu el contrari, rectificarem que es de savis. No entenem perquè heu fet del silenci la vostra paraula. 

DSC_0044

Us demanem una col·laboració als internautes que tinguin una mica de consciència, això del copia i pega al teu mur i que s’escampi, i si no us agrada tacar el vostre mur,  poder fer un resum i explicar-ho a la vostra manera, utilitzeu les vostres paraules, o dieu-li alguna amiga o algun amic  i que s’escampi sis plau, dieu-li que facin el mateix i que si un dia necessiteu ajuda, aquí estarem per fer el que pugem. Ja que   no  entenem la seva indiferència. Ajudeu-nos a escampar aquesta petita injustícia, amb aquest suport i ajuda ja heu fet molt.

Moltes gràcies per keep-calm-and-república-catalana-1endavant, som conscients que les nostres paraules son una mica beligerants, ja tindrem temps de pujar el to sense desentonar i potser una mica llargues, una introducció a la nostra problemàtica que te 30 anys i, poc a poc, més endavant, anirem desgranant, podeu participar en la reflexió dient-la vostra, encara que esteu molt orgullosos de recolzar les actuals polítiques i volgueu criticar la nostra subjectiva visió, per que treballeu amb ells o per ells, la nostra opinió es  parcial i una mica marginada, massa discriminada  i reconeixem com no, una mica dolguda.

Convidem als nostres representant polítics al debat. Les paraules i les idees no son perilloses, trepitjar-les i menystenir-les si. Parlem-ne, us convidem amb respecte i dignitat, encara que no ens tornem a veure en els propers 50 anys. Recordeu una cosa que tenim en comú, tenim consciència, com vosaltres la vostra, estimem la nostra ciutat, com vosaltres el centre.

Nosaltres també ens equivoquem, cada dia ens equivoquem i molt de tant en tant aprenem, pot-ser com vosaltres, però els nostres errors ens afecten a nosaltres i no afecten a tants innocents.kasalpopular

Vosaltres heu fet del silenci la vostra paraula, les nostres paraules intenten reclamar una mica de justiciat, cada dia fem coses, ajudem a persones, col·laborem amb les seves histories, teixim complicitats, busquem solucions, més o menys creatives per les nostres carències, com la majoria del treballadors i persones que no sempre poden comprar solucions, però en la nostra vida i en la nostra comunitat, aquesta és una altra gran diferencia, nosaltres amb el nostres defectes, que en tenim i mirem d’ aprendre,  mirem de ser bona gent i ajudem a totes, sense distinció ideològica. Encara que us votin, no preguntem ni ens importa.

Per acabar us explicarem un altra secret, que ha fet que encara siguem per qui, han passat molts tècnics, regidors i batlles, i molts altres passaran, tenim perseverança, paciència, anem xino-xano avançant, esperem que canviïn els homes, les dones o la seva sensibilitat,  a nosaltres ens agrada millorar la nostra comunitat, esperem que com vusaltres , però  el dia que no tinguem vida, ganes, voluntat o no puguem marxarem, no és un sou, ni mantenir un poder determinat, ni guanyar vots el que volem, es una opció ètica, política, social, voluntària, solidaria, creativa i dissident.

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.